вторник, 13 декември 2016 г.

РАЗСТРЕЛЯЙТЕ МАШИНИСТИТЕ. ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ХИТРИНО, ХАРМАНЛИ, КАЛОЯНОВЕЦ И СВЕТОВНАТА КРИЗА


Ако има ползва от цялата информация на Политици, журналисти, експерти по повод трагичния инцидент в Хитрино, то е формулировката на нов физичен Закон за Динамиката, четвърти, след трите на Исаак Нютон. И той гласи:

"НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК РАБОТЯТ ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА, В БЪЛГАРИЯ ТЕ РАБОТЯТ ТАКА, КАКТО КАЗВАТ ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ЕКСПЕРТИ"
Ако беше жив въпросният Нютон, днес щеше да си е скъсал потника от яд, хвърлил ябълката, която го ударила по главата на прасетата и вече грабнал перо, внимателно да следи обясненията на Политици и Експерти за квантовата физика...
Аз, като един отличен ученик, внимателно и с разбиране изкарвал шестиците си по Физика и Химия в Английската гимназия в Пловдив, а и като човек, прекарал известно време в кабината на локомотивите, не мога да приема този футуристичен метод за обяснение на квантовата динамика, според който, Хитрино не е част от тази Вселена и там всичко работи напук и на Нютон, и на Планк, и на Айнщайн.
Затова, като един любознателен младеж в разцвета на своите 50 години, ще запитам няколко въпроса, които сигурно се питат и няколко милиона други умствени недорасляци като мен:

1. Ако при Катастрофата в Калояновец преди 2 години, една влакова композиция с тонаж 400 т и скорост 90 км/ч, се търкаляха локомотив и първите 3 вагона в продължение на 150 метра, подчинени на Законите на Нютон, как в Хитрино, при 1750 тона товар и скорост 71 км/ч, успяха да минат два локомотива и три вагона, преди ИНЕРЦИЯТА  да се плесне по челото, че е забравила да си свърши работата и почна да дерайлира 4, 5 и 6 вагон ? И даже снимков материал ще покажа:
Ето как е поработил Нютон в Калояновец:

В Хитрино обаче, през стрелката минават два локомотива, един буферен вагон и три цистерни, преди Физиката да се вземе в ръце и да почне да си върши работата. Оставам настрана факта, че Нютон много има да обяснява, защо 70% от влака си стои спокойно на релсите пред стрелките и чакат някакво обяснение.

2. Ако всички виждат, как от взрива са изличени хора и къщи от едната страна на катастрофата, защо от другата страна, основните ремонти, които са необходими са подмяна на прозорци и измазване. Или ВЗРИВОВЕТЕ В ХИТРИНО, СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ВЗРИВОВЕТЕ В НЕВАДА ИЛИ СЕМИПАЛАТИНСК ? Или както казват лаиците, в резултат на дерайлирането, едната цистерна се е разпрала, газът е изтекъл и поради въздушните течения е формирал аерозолен облак от едната страна на катастрофата, а после една искра е отключила Адът. Един познат руснак, специалист по ракетни технологии тази сутрин ми каза: "Не е трудно за всеки специалист по термобарични взривове, да дойде и да каже на вашите как е станал взрива. Ама те си знаят, само им е неудобно да го кажат".

Аз на руснаци не вярвам, ама все пак, понякога дори те будят съмнения в неспокойната ми душа. И като добър ученик, искам да получа отговори, не тези, които ми поднасят, а тези, които ще обяснят ФИЗИКАТА, ТАКА КАКТО СА Я ПОЗНАВАЛИ И НЮТОН, И ПЛАНК.

А ДОТОГАВА МОЖЕМ ДА РАЗСТРЕЛЯМЕ МАШИНИСТИТЕ, И без това само се мъчат, целувайки децата си вечер, преди да тръгнат на работа, несигурни дали ще ги видят отново. А и за какво са ни машинисти?

ДЪРЖАВНИЯТ ВЛАК СИ ЛЕТИ ОТ КАЛОЯНОВЕЦ, ПРЕЗ ХАРМАНЛИ, ДО ХИТРИНО. 
И ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ ВЛАКОВЕ, В КАБИНАТА НА ДЪРЖАВНИЯ ЛОКОМОТИВ НЯМА МАШИНИСТ.  ЗА ДА НЯМА КОЙ ДА РАЗСТРЕЛЯМЕ ПОСЛЕ, СЛЕД КАТАСТРОФАТА...


Няма коментари:

Публикуване на коментар