четвъртък, 13 октомври 2016 г.

ПРЕДИ „МАЙН КАМПФ“ НА ХИТЛЕР, ПРОЧЕТЕТЕ БИСМАРК

„Знам 100 начина да изкарам Руската мечка от бърлогата й, но нито един да я върна обратно“. Според наложилото се мнение, това са думи на Ото фон Бисмарк, човекът направил Германия велика. Чел съм само една от книгите му, поне 5-6 за него, такава мисъл не съм срещнал, но щом Гугъл казва, че е негова, кой съм аз, че да противореча на Гугъл.
Чел съм и „Моята борба“ на Хитлер. И ако не бях чел Бисмарк, Клаузевич, Молтке преди това, щях да съм готов да прегазя широките руски степи убеден, че за 2 месеца ще взема Москва. Така както е бил убеден и Наполеон, и Хитлер.
Така, както са убедени и днес, немалко български, украински и дори НАТО-вски стратези. Добре, че все пак има и хора, учили по военните академии, които не са бягали от часовете по стратегическо оценяване на ресурса. И възпират все още политиците, които най-често си мислят, че политическите грешки, могат да се оправят с военни операции.
Според информация на „Daily Mirror“, Путин разпоредил на всички Държавни служители и важни за руската икономика личности, да приберат веднага децата си в Матушката Рус. Ако това не е поредната част от хибридната война на Путин, която той успешно води вече 3 години, следващото, което предстои е бойни действия между двете свръх-държави и последващо включване на останалите на една или друга страна.  Странното е, че политици продължават да считат, че е възможна ограничена ядрена война и победа над Русия. Убедеността, че с един удар, ще могат да обезвредят едва ли не всяка  възможност за ответен удар е направо смешна, ако не беше толкова плашеща.
Чел съм много книги, гледал съм и доста филми, в които невидими самолети, ракети, подводници и кораби, управлявани от високо технологично обучени военни, разбиват врага и справедливостта тържествува. Фантастиката е интересна, но реалността е плашеща. Защото ако си невидим в метровия обхват, направо светваш в дециметровия, а в милиметровия обхват, направо скриваш слънцето. Защото съм чел исторически книжки и на английски, и на руски, и на български, в които историци, военни, политици, дискутират най-важното за оцеляването на една нация в условията на война – границата на допустимост на възприятие на жертвите.
Определено руската военна доктрина отдавна се разминава с тази на САЩ и НАТО. Руснаците отдавна избраха да създават средства, с които не да победят в една бъдеща война, а да могат да нанесат такива загуби на противника, които той не би могъл да се разреши.
Сега си представете руският мужик, закърмен с разкази за героизма, жертвоготовността, готовността да жертваш всичко, за да спасиш Родината –майка. Човек, за когото вътрешната тоалетна е върховен лукс, кара кола, която прилича на БТР, но пали при -40 градуса. Счита консервираните говежди ануси за деликатес и може да кара 4 години на картофи и водка.
И като противоположност на това, си представете Американсият, Германския, Френския или английски гражданин, потънал в удобството на собствена къща с централно отопление, топъл гараж, баня и тоалетна, изградени като място за отдих. С двете си коли, посещението на Скъп ресторант веднъж в месеца, където поръчва лобстери и истерията, в която изпада, ако къртица изрови дупка в задния двор.
Лао Дзъ, китайски философ от преди Христа, в едно свое откровени казва: „Няма по-страшен противник от този, който мисли, че няма какво да загуби“. Определено, по мое виждане, много по-лесно е да загубиш консерва „говежди ануси“, от порция Лобстер.
И ако САЩ са решили да водят битка с червената империя до смъртта на последния европеец, не съм убеден, че скоро самите американци няма да почнат да се замислят, какво ще се случи с тях, ако някой ЯРС или ТОПОЛА, донесат горещи поздрави отвъд Полярния кръг.
Бързо забравят Американците, но за тях е характерно, да помнят бавно и трудно, но бързо да забравят. Забравиха, че има само един начин, да не изкарваш мечката от бърлогата и той е, вместо да я дразниш, да я умориш от глад. Както успешно го доказа Рейгън за 8 години.
А днес, в поредната президентска битка, най-печаливш се оказва Путин. След като огромно знаме с ликът му и надпис "Миротворец"се залюля на моста в Манхатън. И след като все повече американци започнаха да вярват, че Кремъл вече командва събитията в Америка…
Е, пред нас няма много алтернативи, ако се почне… Или ще изгорим в радиоактивен прах, ако имаме късмет, или ще пием бира за по 3 рубли на следващия Фестивала на Бирата в Саксония.
Или както се надявам, може да се окаже, че ще останем незасегнати, защото никой няма да иска да ни е.е Майката…

Ама и то, какво ли да се чудиш при такава Майка…

Няма коментари:

Публикуване на коментар