понеделник, 24 октомври 2016 г.

АКЪЛ МОРЕ - ГЛАВА ШАМАНДУРА

Общинар от голям град в Центъра на България, известен сред местните аборигени с фирмата си за изработка на рекламни съоръжения, стълбове, стърчащи елементи и какви ли не други печеливши дейности, спечелил обществена поръчка за поставяне на анти-паркинг колчета в Бургас.
Тъй като бързал да свърши работа и вземе парите, обадил се на Гл. архитект и помолил за чертежите.
-          - Заминавам за София – отговорил Архитектът – Но ела в Общината, ще предупредя охраната да ти отвори моя кабинет и там на бюрото ще видиш чертежи. Виж кой е за колчетата и го вземи.
Речено-сторено.
След седмица бургазлии почнали да звънят на телефоните на общината и да се оплакват от гигантски изкоп на един от булевардите. Притеснен главният архитект звъннал на общинаря и попитал какво става.
-          - Всичко е наред – бодро отговорил Общинаря – Малко странни колчета сте избрали, но спазваме точно чертежите… Лично съм там всеки ден и наблюдавам…
Минала още една седмица, а оплакванията не спирали, поради което Главният архитект лично отишъл на място да провери.
Заварил дупка, с размери 20 на 25 метра, дълбочина 50 метра и на дъното мигала ярка светлина.
-          - Какво си направил ти бе – заскубал си косите Главният архитект – Какво е това чудо?
-         - Е как какво – учудено отговорил Общинарят от Центъра на Галактиката – Всичко е точно по чертеж. Дупката е изкопана, сега ще отлеем и колчето. До няколко дни сме готови.
-          - Какъв чертеж, бе, откъде го взе този чертеж – завайкал се Архитектът.
-          - Как откъде, от Вашия офис в Общината. Влязох както ми казахте, имаше 2 чертежа на масата, разгледах ги и взех този на колчетата.
-          - Дай да видя – простенал Архитектът.
Общинарят заклатил източилото се два кърпела тяло към черен джип наблизо и след минута донесъл чертежът. Разтворил го и гордо го постелил на масата пред Архитекта.

-       - Какво си направил бе, Идиот – изревал Аритектът, като завъртял чертежа на 180 градуса. – ТОВА НЕ Е ЧЕРТЕЖ НА АНТИ-ПРАКИНГ КОЛЧЕ. ТОВА Е ФАР, БЕ… ФАР…
https://burzi-krediti.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар