събота, 19 ноември 2016 г.

СТАРА ЗАГОРА - УЖ КРЕПОСТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, А БИЯТ ДО ПОЧЕРВЕНЯВАНЕ...

Да те бият с резултат 60:30 на избори за Президент е не загуба, а ма'ане на шкембе в дувар, за да омекне. А да те победят в Града, над който ГЕРБ в изминалите години разтвори Рога на Изобилието, където Кметът последните две години побеждава с унизителен за "червените" резултат, си е, както казват перничани: "Да те бият като маче у дирек". 
Това, че кандидатът на ГЕРБ си беше "causa perduta", това, че Борисов направи редица грешки да угажда на неподходящи партньори е само една част от причините. Когато имаш Кмет, харесван от над 70% от жителите на Стара Загора, когато си изсипал над 200 млн по европейски проекти, когато Общинската администрация работи, сравнително много добре по българските стандарти, нормално е да очакваш, дори и при протестен вот загубата да е почетна. Примерно 55 на 45. Но 60 и кусур на 30 и малко си е бой до почервеняване. 
Достатъчно е да минеш покрай изборният щаб на ГЕРБ в Деня на балотажа, за да разбереш, че Корабът на Управлението е на път да остане без плъхове. Пусто, празно, само два Депутата и няколко сътрудника, усилено се стараеха да направят загубата по-почетна. Уви, с толкова хора - толкова. Другите, с мощните крясъци на подкрепа преди, тези с топлите целувки в долната част на гърба на Управляващите, онези, които висяха на диванчето пред кабинета на Желев преди, след това на Танчев, а преди месец чинно чакаха на същото диванче да бъдат приети от Тодоров, същите тези се бяха изпокрили и сменяха плакатите с надпис "ОСАННА", които размахваха с други, на които вече изписват "РАЗПНИ ГО".
А ГЕРБ сами си отрязаха единият крак и осакатиха лявата си ръка, като подведени от някой "МЕДИЕН СЪВЕТНИК", точно преди изборите, решиха да преразгледат финансовите си взаимоотношения с всички медии в Града. Всеки, който поне малко разбира от избори, ще се хване за главата от решението на ГЕРБ, да заложи само на един кон. Защото, ако се окаже, че Конят е стара кранта, куца, а и получава зоб от конкурентната конюшня, тогава се готви не за победа, а поражение. И поражението е налице. Защото дори и "искрените призиви за любов към Кмета", заливали Фейсбук цял месец, бяха неразумни като послания и грешни като психология аматьорски напъни от хора, които преди вкарваха Борисов и Цветанов в затвора, после скачаха пред картечниците за Орешарски и днес, когато завикаха : "Да ЖИВЕЙ" за ГЕРБ, вместо подкрепа, получиха присмех.
Объркаха мача ГЕРБ. Защото "МЕДИЙНИТЕ КОНСУЛТАНТИ", ако разбират от медии, не значи, че непременно разбират от избори. Освен, ако не приемат Изборите, като напълване на касичката на принципа : "Ден-Година храни". 
Е, идват нови избори. И ако нещо добро се случи за ГЕРБ след тази загуба това е, че ще намалеят "кърлежите", смукали народната любов и одобрение. И може би, ще си направят анализ, какво аджеба стана, та ни биха, както феновете на БЕРОЕ бият гостуващите непослушни агитки. 
А може и да карат по стар комунистически почин: 
Първи стадий: АНАЛИЗИРАНЕ НА ГРЕШКИТЕ
Стадий две - ОСЪЗНАВАНЕ НА ГРЕШКИТЕ
Трети и окончателен стадий: БАВНО И МЪЧИТЕЛНО ВРЪЩАНЕ КЪМ СТАДИЙ ЕДНО.
Иначе, ако трябва виновен за изборната загуба, пишете ме МЕН - ИЛИЯН ИЛИЕВ. 
Аз и без това съм виновен за всичко!
MEA CULPA!

Няма коментари:

Публикуване на коментар